Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Fødevareallergi

Teksterne om fødevareallergi, som du finder på denne del af hjemmesiden, er udarbejdet i et samarbejde mellem Astma-Allergi Danmark, Fødevarestyrelsen, Danmarks Fødevareforskning og Sundhedsstyrelsen.

Du kan også finde oplysningerne på www.foedevareallergi.dk

Rapport fra Sundhedsstyrelsen

I efteråret 2004 og foråret 2005 holdt Sundhedsstyrelsen to konferencedage om fødevareoverfølsomhed hos børn.

Indlæggene på konferencerne spændte fra definitioner og gennemgange af, hvad overfølsomhed og allergi egentlig er, til eksempler på den mangfoldighed af symptomer, fødevareoverfølsomhed hos børn kan fremstå med – først hos de helt små og senere også hos de lidt større børn.

Mekanismerne, diagnostikken og ikke mindst den forebyggende behandling af fødevareoverfølsomhed (hvad kan man spise, og hvad skal man undgå) blev gennemgået grundigt sammen med den nye lovgivning på området.

Derudover indeholdt konferencerne eksempler på, hvordan man i dagpleje, daginstitution og skole kan arbejde med indsatser for overfølsomme børn.

Indlæggene er samlet i en rapport, som kan læses som pdf-fil på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Artikel om fejlagtig mærkningsordning

Kender du også denne mærkning: "Kan indeholde spor af..."

AstmaAllergi-bladet fortæller, hvordan denne mærkningsordning i mange tilfælde er direkte fejlagtig, og hvad der lige nu bliver gjort for at forbedre den.

 

Web Content Display Web Content Display

4 tips til middag
ude...
  1. Vær i god tid. Ring evt. og aftal menu.
  2. Lav en sød pjece. Humoristisk optegnelse af, hvad man kan og ikke kan tåle.
  3. Foreslå opskrifter. Kom gerne med gode idéer til nemme opskrifter du kan tåle.
  4. Ros. Værterne og kokkene :-)

Web Content Display Web Content Display