Web Content Display Web Content Display

Ud at spise

Det er muligt at spise ude, selvom der er fødevarer, du ikke kan tåle, men det kræver lidt forarbejde.

Du kan i god tid orientere køkkenet eller værten om, hvad du ikke kan tåle at spise, og hvad du godt kan spise. Gør det eventuelt skriftligt.

Fortæl også om faldgruberne i varedeklarationerne, hvor fx mælk kan hedde mange andre ting end mælk, og at ikke alt står på varedeklarationen. For ikke at gøre det uoverskueligt kan du evt. foreslå nogle bestemte færdigvarer, som du ved, at du godt kan tåle.

Hvis kokken laver din mad med de samme knive, grydeskeer, spækbrætter, køkkenmaskiner osv., som er i kontakt med mad, som du ikke kan tåle, kan der overføres små mængder af det, som du er overfølsom over for, til din mad. Hvis du ved, at det kan være nok til, at du får symptomer, er det vigtigt også at gøre opmærksom på det, når du skal ud at spise.

Hvis du fx ikke kan tåle almindeligt brød eller andet, som kan være svært for restauranten eller værten at lave eller skaffe, vil de sikkert sætte pris på, at du medbringer det selv.

Web Content Display Web Content Display