Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Æg

Æg kan være brugt som ingrediens i andre produkter. Derfor er det afgørende, at du læser varedeklarationen, hvis du skal undgå æg.

Du er nødt til at læse den hver gang, da producenterne kan ændre i sammensætningen af varen fra gang til gang.

På varedeklarationen kan æg også hedde

Lecithin (E322)*
Lysozym (E1105)
Tøræg
Æggeblomme
Æggehvide
Ægprotein

* Lecithin (E 322) er et tilsætningsstof, som kan få fedt og vand til at hænge sammen. Det kan være lavet af æg eller sojaolie. Som regel bruger fødevareproducenterne sojalecithin, da det er billigst. Lecithin indeholder meget lidt protein og kan derfor formentlig kun udløse allergiske symptomer hos meget følsomme. 

Husk, at det skal det være tydeligt, hvis ingrediensen kommer fra en af de 14 hyppigst allergifremkaldende ingredienser. Fx skal der stå ”æglecithin" eller "lecithin fra æg" i ingredienslisten.

Web Content Display Web Content Display