Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Mælk

Mælk kan være brugt som ingrediens i andre produkter. Derfor er det afgørende, at du læser varedeklarationer, hvis du skal undgå mælk.

Du er nødt til at læse varedeklarationen hver gang, da producenterne kan ændre i sammensætningen af varen fra gang til gang.

Husk, at det skal det være tydeligt, hvis ingrediensen kommer fra en af de 14 hyppigst allergifremkaldende ingredienser. Fx skal der stå ”natriumkaseinat (mælk)” eller ”mælkeprotein” i ingredienslisten, da man ikke kan forvente, at alle ved at natriumkaseinat er protein fra mælk.

Animalsk olie og fedtstof

Animalsk olie og animalsk fedtstof kan være fremstillet ud fra mælk og kan derfor indeholde små mængder mælkeprotein.

E-numre

Der er formodentlig ingen tilsætningsstoffer (e-numre), som indeholder mælkeprotein. Hvis det alligevel skulle være tilfældet, eller hvis mælkeprotein er brugt som bærestof, skal det fremgå af deklarationen på varer.
E-numrene E 325, 326 og E 327 og E 270 er mælkesyre og mælkesyresalte og tåles af dig, der har allergi over for mælkeprotein.

Mælkesyre, mælkesyresalte, mælkesyrekultur og kakaosmør

Du og dit barn må gerne få fødevarer, som indeholder ingredienserne mælkesyre (E 270), mælkesyresalte (E 325, E 326 og E 327), mælkesyrekultur og kakaosmør – forudsat at produktet i øvrigt ikke indeholder mælkeprotein.

Andre ord for mælk

Mælkeprodukter som fx:
Smør
Ost
Yoghurt
Ymer
Ylette
Fløde
Milkshake

Laktose (mælkesukker)**

Animalsk fedtstof*
Animalsk olie*
Smørolie*
Bagermargarine
Margarine
Minarine
Risbagemel (i bagerbrød)*

Inddampet mælk
Mælkebestanddele
Mælketørstof
Tørmælk
Mælkepulver
Skummetmælkspulver
Sødmælkspulver
Mælkeprotein
Lactalbumin
Kasein
Kaseinat
Calciumkaseinat
Kaliumkaseinat
Natriumkaseinat
Valle
Valleprotein
Vallepulver

* Produkterne kan indeholde små mængder mælkeprotein.

** Laktose kan indeholde små mængder mælkeprotein, da det i produktionen kan være svært at adskille laktosen helt fra mælkeprotein. I særlige tilfælde, hvor en strengt overholdt mælkefri diæt ikke er nok til at undgå symptomer, kan det være nødvendigt med yderligere diætrestriktioner i forhold til laktose.

Web Content Display Web Content Display