Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Opskrifter

Har du eller dine nærmeste overfølsomhed over for fødevarer, og savner du inspiration til nye opskrifter, kan du finde begge dele her i "Madallergi".

Opskriftdatabasen er udviklet i forhold til de mest alment kendte allergener, der giver fødevareallergi og kombineret med muligheden for at vælge mellem følgende opskriftskategorier: Morgenmad, Forret, Supper, Hovedretter, Tilbehør, Salater, Desserter, Pålæg, Bagværk.

Du klikker det af, du ikke kan tåle og vælger den opskriftskategori, som du ønsker at søge i, hvorefter søgefunktionen finder de opskrifter frem, som du kan tåle. Det er nemt!

Recipes Viewer Recipes Viewer

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

OBS!

Du bør altid tjekke, at opskriften er uden de ting, du ikke kan tåle.
Hvis du laver mad til andre end dig selv, bør du altid få gæsten til at tjekke opskriftens ingredienser.

Ophavsretten til opskrifterne tilhører Astma-Allergi Danmark.
Offentliggørelse af opskrifterne er ikke tilladt uden forudgående aftale.

Vi følger EU's regler for mærkning af allergener.

Det betyder, fx at :

  • Rubrikken "Nødder" dækker: mandler, hasselnød, valnød, cashewnødder (akajon), pekannød, paranød, pistacienød og queenslandnød (macadamia).
  • Rubrikken "Gluten" dækker over: hvede, rug, byg, havre, spelt, kamut og hybriserede stammer heraf.
  • Rubrikken "Skaldyr", dækker både krebsdyr og bløddyr. Dvs. rejer, hummer, jomfruhummer, krebs, krabber, muslinger, østers, blæksprutter og snegle.

Her kan du læse mere om mærkningsreglerne.

Alternativer

Mel:
I flere opskrifter står blot "mel". Brug det mel der tåles.
I opskrifter hvor der er brugt Jyttemel, kan dette erstattes af hvedemel, såfremt hvedemel tåles.
Ligeledes kan Jyttemel i mange opskrifter erstatte hvedemel.
Da mel kan opsuge eller afgive mere eller mindre væde over tid, kan det være nødvendigt at prøve sig lidt frem med mængden indtil ønsket konsistens er opnået.

Mælk:
Er der brugt mælk i en opskrift du rigtig gerne vil lave, kan mælken i mange tilfælde erstattes af enten vand, juice, havredrik, risdrik eller sojadrik.

Ris og ros

Da "Madallergi" er helt nyudviklet, vil vi meget gerne have tilbagemeldinger. Både ris og ros og også gerne ved evt. mangler ved opskrifterne.
Har du en opskrift du gerne vil dele med andre, så send den til os.
Vi kan kontaktes på madallergi@astma-allergi.dk

Også som app

Opskrifterne finder du også som en app til iPhone/iPad.
Du finder den i Appstore som "Madallergi" eller ved at scanne/klikke på QR-koden.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Madallergi-app

Prøv Madallergi som app - den er gratis!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Del dine opskrifter

Vis os dine opskrifter på instagram med #madallergi

Webindholdsvisning Webindholdsvisning