Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hvede og andet korn

Korn kan bruges som ingrediens i mange produkter. Derfor er det afgørende, at du læser varedeklarationer, hvis du skal undgå en eller flere kornsorter.

Du er nødt til at læse varedeklarationen hver gang, da producenterne kan ændre i sammensætningen af varen fra gang til gang.

Mel og stivelse

Korn kan optræde under andre navne på varedeklarationen. Står der "mel" på varedeklarationen, skal der stå, hvilken kornsort melet kommer fra. Står der "modificeret stivelse" eller "stivelse", skal det fremgå, hvilken kornsort stivelsen kommer fra, hvis den kommer fra hvede, rug, byg eller havre.

Rasp

"Rasp" er en samlebetegnelse og kan være fx soja-, majs- eller hvederasp. Der var tidligere ikke krav om, at der skal stå, hvad raspen er lavet af. Det skal der nu, hvis ingrediensen kommer fra en af de 14 hyppigst allergifremkaldende ingredienser.

På varedeklarationen kan hvede også være:

Bulgur
Durummel
Couscous
Emmer
Fuldkornshvedemel
Gluten
Grahamsmel
Hvedekerner
Hvedekim
Hvedeklid
Hvedemel
Hvedeprotein
Hvedestivelse
Malt
Mannagryn
Mel
Modificeret stivelse
Nudler
Pasta
Rasp
Semolina/semulje
Sigtemel
Spaghetti
Spelt
Stivelse
Urhvede
Vegetabilsk protein 

Husk, at det skal det være tydeligt, hvis ingrediensen kommer fra en af de 14 hyppigst allergifremkaldende ingredienser. Fx skal der stå ”vegetabilsk protein (hvede)" eller "hvedeprotein" i ingredienslisten.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning