Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Latexallergi og mad

Nogle mennesker med latexallergi kan få allergiske symptomer, når de spiser visse frugter og grøntsager. Det kaldes krydsreaktioner og kendes også fra pollenallergi.

Banan, avocado og kiwi giver hyppigst symptomer, men også papaya, figen, kartoffel, tomat og kastanje kan være årsag til krydsreaktioner. 30-80 procent af alle med latexallergi får symptomer, når de spiser en eller flere af disse fødevarer. Det er planteproteinerne i latex, der krydsreagerer med fødevarerne.

Latex bruges især til gummihandsker, katetre og andre engangsmaterialer. Også balloner og kondomer er lavet af latex. Latex (naturgummi-latex) udvindes af saften fra gummitræet (Hevea brasiliensis).

Symptomerne på latex-allergi er astma, høfeber eller nældefeber.

Du kan læse mere om latexallergi hos:

Webindholdsvisning Webindholdsvisning