Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Projekt Madallergi

Astma-Allergi Danmark har i 2015 udarbejdet undervisningsmateriale til skoler om fødevareallergi og madlavning til faget Madkundskab.

Om undervisningsmaterialet

Målet med materialet er, at man som lærer opfylder nogle af De Fælles Mål for faget Madkundskab. Det skal ske gennem elevernes nye viden om tilberedning af måltider, hvor de lærer at undgå bestemte ingredienser i madlavning og ved tilberedning og at kunne finde alternativer, der bedre tåles af personer med fødevareallergi.

Materialet skal primært bruges af læreren i faget Madkundskab på 4.-7. klassetrin, men kan også bruges af andre, når det er relevant i forbindelse med temaer el. lign.

Undervisningsmaterialet består af en række skriftlige materialer om fødevareallergi, som du finder i menupunkterne ovenfor samt elektroniske pjecer udgivet i et samarbejde mellem Astma-Allergi Danmark, Sundhedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet, som dækker den teoretiske tilgang til emnet. Desuden findes der en opskriftsdatabase, som også findes som app til iPad og iPhone i App Store under navnet "Madallergi". Materialet ledsages af en lærervejledning, hvor lærerne får eksempler og idéer til læringsforløb gennem læringsark.

Projektet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisnings tips- og lottomidler.

Læs mere:

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

4 tips til middag
ude...
  1. Vær i god tid. Ring evt. og aftal menu.
  2. Lav en sød pjece. Humoristisk optegnelse af, hvad man kan og ikke kan tåle.
  3. Foreslå opskrifter. Kom gerne med gode idéer til nemme opskrifter du kan tåle.
  4. Ros. Værterne og kokkene :-)

Webindholdsvisning Webindholdsvisning