Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Insektallergi

Når det er sommertid og alverdens insekter summer om hovederne på os, kan det ske, vi bliver stukket eller bidt. En forholdsvis lille gruppe har allergi over for insekter.

Gå til lægen, hvis du reagerer kraftigt

Du bør gå til lægen og eventuelt få lavet en allergitest, hvis du har reageret kraftigt på et insektstik. Der bør gå mindst fire uger fra du er blevet stukket, til du får testen.

Testen kan måske afsløre, om du har insektallergi, og om det fx er over for bi eller hveps. Deres gift er nemlig ikke ens, og det er sjældent, at man har allergi over for begge insekter.

Det er vigtigt at vide, om den kraftige reaktion skyldes allergi, for du risikerer, at symptomerne kommer igen, næste gang du bliver stukket. Og for de fleste med allergi gælder det, at symptomerne bliver værre efter hvert stik.

Allergilægerne anbefaler ikke, at man tester for myggeallergi, for de vil alligevel vælge at behandle på samme måde, hvad enten testen er positiv eller ej.

Allergi over for andre ting, fx pollen, øger ikke din risiko for at udvikle allergi over for insekter og dermed heller ikke risikoen for at få et allergisk shock.

Spiselige insekter og allergi

Græshopper, voksmøllarver, melorme, fårekyllinger og buffalolarver er alle insekter, som vinder mere indpas som fødevarer. Har du i forvejen allergi over for husstøvmider og krebsdyr. fx rejer, er der en potentiel risiko for krydsreaktioner, hvis du spiser insekter.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning