Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Polyethylen glycol (PEG)

Allergifremkaldende fyldstoffer anvendes hyppigt i lægemidler, der indtages via munden, som eksempelvis tabletter og kapsler

42.052 lægemidler er undersøgt og indeholder tilsammen 345.598 inaktive fyldstoffer, hvoraf 38 er allergifremkaldende.  En ’gennemsnitlig’ tablet indeholder ni inaktive fyldstoffer.

Et af de allergifremkaldende fyldstoffer er polyethylen glycol, PEG, som anvendes i 36 procent af lægemidlerne, og er det tredjehyppigst anvendte fyldstof i eksempelvis tabletter og -kapsler med medicin. 

Der ses stadig flere tilfælde af bivirkninger ved medicinbrug, som er udløst af de inaktive stoffer i lægemidler og det kan være svært at opklare. Nogle har haft gentagne akutte indlæggelser på grund af alvorlige anafylaktiske reaktioner og man har haft mistanke til penicillinallergi. Ved udredning viste årsagen sig at være indholdsstoffet PEG.

Andre problematiske indholdsstoffer

På listen over hyppigt forekommende, problematiske indholdsstoffer er også mannitol, gelatine og caboxymethylcullulose. Én ud af syv lægemidler indeholder gelatine, og det kan muligvis være et problem for personer, der har udviklet kødallergi efter et flåtbid.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Meld en bivirkning

Indberet en bivirkning til Lægemiddelstyrelsen.

Du kan selv gøre det eller bede din læge om det på meldenbivirkning.dk.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning