Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Ægallergi

Æg er en af de hyppigste former for fødevareallergi hos børn, men over halvdelen vokser fra allergien, inden de fylder 5 år.

Der findes mange forskellige proteiner i æg, som kan give symptomer, hvis dit barn har allergi over for æg. Nogle af proteinerne findes i blommen, men de vigtigste er i hviden. Det er individuelt, hvilke proteiner man er allergisk overfor, men det har ingen praktisk betydning. Barnet er nødt til at undgå æg i det hele taget, da det ikke er muligt at sikre, at fx et æggehvideprodukt slet ikke indeholder æggeblomme.

Æggets allergifremkaldende stoffer ødelægges ikke af varme. Derfor får børn oftest symptomer, uanset om æggene er kogt, stegt eller bagt.

Andre slags æg

Hvis dit barn er allergisk over for hønseæg, reagerer det ofte også på æg fra andre fugle. Det kan heller ikke tåle økologiske æg.

Kyllinge- og hønsekød

I få tilfælde kan børn med allergi over for æg heller ikke tåle kød fra kylling, kalkun, høne osv.

Børnevaccinationer

Vaccinen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde (MFR-vaccinen) indeholder spor af bl.a. æggeprotein. Men det er så små mængder, at der ikke er særlig risiko for alvorlig allergisk reaktion. Personer med allergi overfor æg kan derfor vaccineres på normal vis hos egen læge. 

Web Content Display Web Content Display