Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

simple image

Web Content Display Web Content Display

Fisk

Fisk kan være brugt som ingrediens i andre produkter. Derfor er det afgørende, at du læser varedeklarationer, hvis du skal undgå fisk.

Du er nødt til at læse varedeklarationen hver gang, da producenterne kan ændre i sammensætningen af varen fra gang til gang.

Start med at læse afsnittet "Om varedeklarationer".

Det skal det være tydeligt, hvis ingrediensen kommer fra en af de 14 hyppigst allergifremkaldende ingredienser.

 

Ingen regler uden undtagelser.

Der findes allergene ingredienser, som den almindelige veloplyste forbruger må forventes at være bekendt med.

Fx vurderer Fødevarestyrelsen, at den almindelige veloplyste forbruger ved, at en laks er en fisk. Derfor er det tilstrækkeligt at anføre laks i ingredienslisten og ikke nødvendigt at anføre, at laks er en fisk i parentes. Ordet laks skal dog fremhæves visuelt i ingredienslisten.

Er der imidlertid tale om en ny/ikke almindelig kendt fisk, tilføjes fisk i parentes efter fiskens navn.

Når fisk sælges i butikker, skal fiskeartens handelsnavn fremgå. Reglerne omfatter ikke fiskekonserves og produkter, hvor fisk indgår som ingrediens.

 

Spørgsmål vi tit hører

Surimi

Surimi er fiskekød fra fx torsk, som anvendes i fiskeprodukter med krabbesmag, fx crabsticks. 

 

Web Content Display Web Content Display

Madallergi på APP

Find inspiration til allergivenlige opskrifter med vores app 'Madallergi'.

Appen er gratis og du kan finde den i App Store.

Hvis du ikke har en iPhone eller en iPad, så kan du også finde opskrifterne i vores database.

Velbekomme og god fornøjelse!

Web Content Display Web Content Display