Boller i karry
UDEN HVEDE, MÆLK OG EVT. ÆG
Til 4 personer
INGREDIENSER:
Kødboller:
- 400 g kyllinge- eller svinefars
- ½ revet løg (resten skæres i tern til karrysovsen)
- 1 dl vand
- 1 æg (ægget kan evt. erstattes af 3 spsk. kikærtevand fra en dåse kikærter)
- 3 ½ spsk. rismel
- 1 ¼ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Karrysauce
Giver ca. ½ liter
- 1 spsk. kokosolie
- 1 spsk. mild eller stærk karry – afhængigt af hvor stærk en version af retten, du ønsker
- ½ spsk. gurkemeje
- ½ løg i tern
- 1 skrællet og revet æble
- 1-2 spsk. majsstivelse
- 3 dl kogende vand blandet med en halv terning hønsekødsbouillon
- 1 ½ dl kokosmælk eller vand
- 1 tsk. citronsaft
- Salt og peber efter smag
FREMGANGSMÅDE:
Kødboller:
- Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen.
- Sæt evt. farsen på køl en times tid.
- Sæt en gryde over med 1 liter vand samt ½ tsk. salt, og bring vandet i kog.
- Med en meget lille teske formes små boller i hånden.
Bollerne vokser sig dobbelt så store under kogning. - Kog bollerne i vandet i 8 minutter.
- Tag bollerne op med en hulske, og lad dem dryppe af i en sigte.
Karrysauce:
- Smelt kokosolien i en gryde, og svits karry og gurkemeje heri.
- Tilsæt løg og revet æble, og rør det rundt på lav varme, til løgene er gennemsigtige/klare.
- Tilsæt majsstivelsen og rør straks herefter bouillonen i.
- Kog sovsen igennem i 5 - 10 minutter under omrøring, til den begynder at tykne.
- Tilsæt væske.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Kom bollerne i sovsen, og lad dem blive varmet igennem.
Serveres med kogte ris.
TIP:
Hvis du ønsker en vegetarudgave af retten, kan bollerne erstattes af butterbeans.