Din hverdag
Her finder du gode råd og tips til hverdagen med astma, allergi, eksem og høfeber.
Hvis man har fødevareallergi, vil man opleve symptomer stort set hver gang, man får den fødevare, man ikke kan tåle.
Hvis du har problemer med fødevarer, der krydsreagerer med pollen, kan det dog være, at du kun har symptomer i pollensæsonen.
Symptomerne kan også afhænge af, hvor meget du spiser af den fødevare, du ikke kan tåle samt af tilberedningsformen. Nogle tåler således kogte frugter og grøntsager bedre end rå.
Når man spiser en fødevare, som man er overfølsom over for, er den første reaktion oftest kløe og evt. hævelse i mund og svælg - det kalder man også for Oralt Allergi Syndrom.
Senere kan der komme symptomer fra øjne, næse, lunger, mave-tarmkanal og hud. Det er karakteristisk for fødevareoverfølsomhed, at der meget ofte er symptomer fra flere organsystemer.
De nævnte symptomer kan skyldes andre årsager end fødevareoverfølsomhed. Derfor bør du altid kontakte din læge, hvis du har symptomer, som du ikke umiddelbart kender forklaringen på.
Nedenfor i rullelisten kan du læse mere detaljeret om symptomerne på fødevareallergi
Der er flere symptomer, hvis relation til fødevareallergi er omdiskuteret. Brug rullelisten nedenfor til at læse mere om disse symptomer og deres videnskabelige belæg for en sammenhæng med fødevareallergi.
![]() | Database: Find opskrifter du kan tåleSøg i vores store opskriftsdatabase og |
| |
![]() | Rådgivning når det passer dig |
Find inspiration til allergivenlige opskrifter med vores app 'Madallergi'.
Appen er gratis og du kan finde den i App Store.
Hvis du ikke har en iPhone eller en iPad, så kan du også finde opskrifterne i vores database.
Velbekomme og god fornøjelse!