Web Content Display Web Content Display

Vind med Madallergi

Lav en allergivenlig ret med din klasse og vind 3.000 kroner til en valgfri aktivitet.

I november 2017 afholder Astma-Allergi Danmark en konkurrence, hvor klasser i folkeskolen kan indsende et eller flere forslag til en allergivenlig opskrift.

Opgaven kan løses som en del af det undervisningsmateriale som Astma-Allergi Danmark har udviklet, med støtte fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings udlodningsmidler, om madallergi.

Alle forslag afprøves af Astma-Allergi Danmark og lægges til afstemning på Facebook, og opskriften med flest ’likes’ vinder 3.000 kroner til en valgfri aktivitet for hele klassen.

Formålet med konkurrencen

Formålet er, at give eleverne mulighed for at anvende deres viden om madallergi og madkundskab til at udvikle nye opskrifter til en selvvalgt målgruppe med madallergi. F.eks. folk, der ikke tåler hvede, mælk, nødder, æg o.l.
Forløbet træner eleverne i at arbejde innovativt og kreativt inden for madkundskab.

Der er hjælp og inspiration at hente, ved at downloade app’en ”Madallergi” fra Appstore. Og lærervejledningen kan findes her (link til lærervejledningen)

Hvordan deltager min klasse?

Eleverne skal udvikle en idé til en ny opskrift og derefter tilberede og anrette den færdige ret, så den fremstår lækker og appetitlig.

De skal tage et billede af retten og sender det sammen med opskriften til madallergi@astma-allergi.dk, hvorefter Astma-Allergi Danmark lægger det op på www.astma-allergi.dk/projekt-madallergi til inspiration.

Alle forslag der modtages i november 2017 afprøves løbende af Astma-Allergi Danmark og lægges til afstemning på Facebook. Afstemningen vil køre i hele novembermåned, og opskriften med flest ’likes’ vinder 3.000 kroner til en valgfri aktivitet for hele klassen.

Har du spørgsmål?
Kontakt Betina Hjorth i Astma-Allergi Danmark på enten bh@astma-allergi.dk eller tlf.: 43 43 59 11.

Web Content Display Web Content Display

Madallergi på APP

Find inspiration til allergivenlige opskrifter med vores app 'Madallergi'.

Appen er gratis og du kan finde den i App Store.

Hvis du ikke har en iPhone eller en iPad, så kan du også finde opskrifterne i vores database.

Velbekomme og god fornøjelse!