Web Content Display Web Content Display

simple image

Web Content Display Web Content Display

Projekt Madallergi

Astma-Allergi Danmark har udarbejdet undervisningsmateriale til skoler om fødevareallergi og madlavning til faget Madkundskab.

Om undervisningsmaterialet

Målet med materialet er, at man som lærer opfylder nogle af De Fælles Mål for faget Madkundskab. Det skal ske gennem elevernes nye viden om tilberedning af måltider, hvor de lærer at undgå bestemte ingredienser i madlavning og ved tilberedning og at kunne finde alternativer, der bedre tåles af personer med fødevareallergi.

Materialet skal primært bruges af læreren i faget Madkundskab på 4.-7. klassetrin, men kan også bruges af andre, når det er relevant i forbindelse med temaer el. lign.

Undervisningsmaterialet består af en række skriftlige materialer om fødevareallergi samt elektroniske pjecer udgivet i et samarbejde mellem Astma-Allergi Danmark, Sundhedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet, som dækker den teoretiske tilgang til emnet. Alt dette materiale finder du i venstre menuen ovenfor.

Desuden findes der en opskriftsdatabase, som også findes som app til iPad og iPhone i App Store under navnet "Madallergi".

Materialet ledsages af en lærervejledning, hvor lærerne får eksempler og idéer til læringsforløb gennem læringsark.

Der følger som noget nyt også en plakatserie, der kan hænges op i skolekøkkenet og bruges til inspiration i undervisningen.

Undervisningsmaterialets plakatserie

Du kan vælge at downloade enkelte plakater eller hele serien. Hvis du vil downloade enkelte plakater, skal du blot klikke på dem, du gerne vil have - så åbnes et vindue, hvorfra du kan downloade. Hvis du gerne vil downloade hele serie, så klik på linket nedenunder.

Projektet er opdateret i 2017 og støttet af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings udlodningsmidler.

Madallergi-konkurrence 2017

Som led i Madallergi som undervisningsmateriale har folkeskoleelever i november 2017 kunne sende deres bud på en allergivenlig opskrift ind Astma-Allergi Danmark og deltage i konkurrencen om 3.000 kroner til en valgfri klasseaktivitet.

Web Content Display Web Content Display

Web Content Display Web Content Display

Læs mere:

 

Pjecer: Mere information om mad og allergi

Læs vores forskellige pjecer om fødevareallergi


Database: Find opskrifter du kan tåle

Søg i vores store opskriftsdatabase og
undgå det du ikke tåler


Rådgivning når det passer dig

Bliv medlem og få adgang til online rådgivning

Web Content Display Web Content Display

Vind med Madallergi

For at sætte fokus på madallergi afholder Astma-Allergi Danmark en konkurrence i november 2017, hvor din klasse kan indsende et eller flere forslag til en allergivenlig opskrift + et billede af retten.

Alle forslag lægges til afstemning på Facebook, og opskriften med flest 'likes' vinder en præmie for hele klassen. Klik her og læs mere

Web Content Display Web Content Display

Madallergi på APP

Find inspiration til allergivenlige opskrifter med vores app 'Madallergi'.

Appen er gratis og du kan finde den i App Store.

Hvis du ikke har en iPhone eller en iPad, så kan du også finde opskrifterne i vores database.

Velbekomme og god fornøjelse!

Web Content Display Web Content Display

Se vores andre undervisningsmaterialer


Vores portefølje af undervisningsmateriale består i dag af syv forløb, der knytter sig til forskellige fag, fokusområder og klassetrin.

Du kan se en oversigt over vores samlede undervisningsmateriale her.

Web Content Display Web Content Display