Web Content Display Web Content Display

Mere om dagen

Tirsdag d. 5. maj 2015 var det World Asthma Day. Det fejrede Astma-Allergi Danmark med en Snot or not-event på Rådhuspladsen i København, hvor der blev sat fokus på sammenhængen mellem høfeber og astma – astma er ofte en overset del af pollenallergien.

Det skete:

En "allergivenlig" have
Rådhuspladsen blev omdannet til en allergivenlig have. Vi rullede græs ud af arten mikrokløver. Det er græs, der ikke blomstrer, og dermed giver det heller ikke problemer for mennesker med græsallergi. Vi satte desuden træer op, som heller ikke giver problemer med allergi. Vores pollenbiolog var også med, og gav råd om at vælge planter, der ikke sender allergifremkaldende pollen ud i luften

 

Priktest og lungefunktionsmåling
Et hold af læger stod klar til at lave priktest (for allergi) og lungefunktionsmåling (for astma).
Over 1 million danskere har høfeber, og 30 % af dem har også astma.

 

Rådgivning
Om astma, allergi, høfeber, indeklima, valg af produkter og meget, meget mere. Vores dygtige rådgivere stod klar og svarede på spørgsmål og gav rådgivning til at få en lettere hverdag trods astma, allergi, høfeber eller eksem.

 

Pollenfælden
Ja, hvordan ser sådan én egentlig ud? Vi synes, den ligner en gammeldags støvsuger med haleror, men på World Asthma Day kunne forbipasserende selv få syn for sagen og snakke med vores pollenbiolog om, hvordan pollentallet egentlig bliver til.

Kampagnen blev støttet af: