Flødeboller med skumfidus-fluff-skum
UDEN HVEDE, MÆLK OG ÆG
Marshmallow-fluff-skum (TIP: Kan også bruges til is)
INGREDIENSER:
1 ¼ dl vand
- 2 plader opblødte husblas eller 1 spsk. gelatinepulver
- ½ tsk. vaniljepulver
- ¼ tsk. havsalt
FREMGANGSMÅDE:
- Husblaspladerne/gelatinepulveret opløses i vandet sammen med vaniljepulver og salt.
- Kog honning og vand op i en kasserolle, til en temperatur på 115 grader på et bolsjetermometer.
- Hæld forsigtigt blandingen ned i gelatinemassen.
- Pisk i 8 -10 minutter (måske endnu længere) med en elpisker til massen begynder at blive hvid, luftig og dobbelt så stor.
Farve eller smag:
For jordbærskum tilsættes rød frugtfarve og jordbæraroma til farve og smag opnås. Man kan også tilsætte 2-3 spsk. frysetørrede hindbær eller jordbær.
Bunde, drys og overtræk til flødebollerne
NB: Opskriften indeholder mandler
Bund: En stang marcipan
Overtræk: Overtrækschokolade 400-450 gram tempereret chokolade (vær evt. opmærksom på spor af mælk)
Drys: Hakkede nødder (hvis du kan tåle det), bærpulver, lakridspulver, kokosmel
FREMGANGSMÅDE:
Bunde:
- Marcipanen skæres i skiver, rulles til kugler og trykkes falde på et stykke bagepapir.
Flødeboller:
- Fyld marshmallow-fluff-skummet i en stor frysepose med en tylle i.
- Sprøjt skummet ud på hver bund, næsten helt ud til kanten. Sprøjt nedefra og op uden at dreje rundt med sprøjteposen.
- Sæt flødebollerne i køleskabet, mens chokoladen tempereres.
Flødebollerne må gerne stå et par timer, så skummet sætter sig. Det gør det nemmere at hælde chokolade på, men det er ikke nødvendigt.
Temperering af chokolade
- Hak chokoladen.
- Halvdelen af chokoladen hældes i en gryde med tyk bund.
- Smelt chokoladen på laveste varme.
- Når chokoladen er smeltet, tages gryden af varmen og resten af chokoladen hældes i.
- Når al chokoladen er opløst, hældes den i en skål. Chokoladen skal helst være 30-31 grader.
Overtræk:
- Tag en flødebolle med en gaffel under.
- Hold den over chokoladeskålen. Brug en ske til at hælde chokolade over flødebollen, så det bliver jævnt fordelt.
- Lad overskydende chokolade dryppe af, inden flødebollen sættes tilbage på bagepapiret.
Pynt:
Hvis der skal drys på flødebollerne, skal dette gøres, mens chokoladen stadig er glat og flydende.
Sæt flødebollerne i køleskabet, indtil chokoladen er fast. Flødebollerne kan holde sig op til to uger i køleskabet.