Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Opskrifter med fødevareallergi

Har du eller dine nærmeste fødevareallergi, og savner du inspiration til nye opskrifter, kan du finde begge dele her i opskriftsdatabasen Madallergi.

Opskriftdatabasen er udviklet i forhold til de mest alment kendte allergener, der giver fødevareallergi og kombineret med muligheden for at vælge mellem følgende opskriftskategorier: morgenmad, forret, supper, hovedretter, tilbehør, salater, desserter, pålæg og bagværk.

Du klikker det af, du ikke kan tåle og vælger den opskriftskategori, som du ønsker at søge i, hvorefter søgefunktionen finder de opskrifter frem, som du kan tåle. Det er nemt!

Recipes Viewer Recipes Viewer

Gode solide madbrød
Ingredienser
  • 13 spsk kartoffelmel
  • 130 g boghvedemel
  • 65 g rismel
  • 1 dl boghvede, knust
  • 1 dl boghvede, hel
  • 65 g hørfrø
  • 2 dl vand
  • 1 stk æbler
  • 6 tsk bagepulver
  • 1 tsk johannesbrødkernemel
  • 1 tsk salt
  • 3.5 spsk olivenolie

Allergener
  1. Melsorterne blandes med johannesbrødkernemel, bagepulver og salt.
  2. Hørfrøene koges i 2 dl vand i 3 - 4 minutter, og hældes op i et bagefad til let afkøling.
  3. Herefter tilsættes et findelt æble samt olie.
  4. Det blandede mel tilsættes lidt efter lidt, tilsæt den ene dl vand, men vær opmærksom på, at dejen skal være ret klæbrig.
  5. Der bliver ca. 10 boller. Tryk dem en smule flade og pensl med vand tilsat lidt olie.
  6. Bages i forvarmet ovn ved 200° i 15 - 20 minutter.
  • Skulle dejen klæbe for meget på hænderne, kan det hjælpe at komme olie eller vand på hænderne.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Madallergi på APP

Find inspiration til allergivenlige opskrifter med vores app 'Madallergi'.

Appen er gratis og du kan finde den i App Store.

Hvis du ikke har en iPhone eller en iPad, så kan du også finde opskrifterne i vores database.

Velbekomme og god fornøjelse!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning