Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Hvede og andet korn

Korn kan bruges som ingrediens i mange produkter. Derfor er det afgørende, at du læser varedeklarationer, hvis du skal undgå en eller flere kornsorter.

Du er nødt til at læse varedeklarationen hver gang, da producenterne kan ændre i sammensætningen af varen fra gang til gang.

Start med at læse afsnittet "Om varedeklarationer".

Nogle ingredienser er afledt af et allergen og skal derfor fremgå af mærkningen med en henvisning til kilden.
Fx skal stivelse fremstillet af den glutenholdige kornsort hvede, angives som "stivelse (af hvede)" eller "hvedestivelse".
Det samme gælder for rug, byg eller havre.

De samme regler gælder også for fx ”vegetabilsk protein (hvede)" eller "hvedeprotein".

 

Spørgsmål vi tit hører

Bulgur, couscous, emmer, mannagryn, semolina/semulje, spelt og urhvede?

Ja, det er hvede.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Madallergi på APP

Find inspiration til allergivenlige opskrifter med vores app 'Madallergi'.

Appen er gratis og du kan finde den i App Store.

Hvis du ikke har en iPhone eller en iPad, så kan du også finde opskrifterne i vores database.

Velbekomme og god fornøjelse!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning