Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

simple image

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Nødder

Nødder kan være brugt som ingrediens i andre produkter. Derfor er det afgørende, at du læser varedeklarationer, hvis du skal undgå nødder.

Du er nødt til at læse varedeklarationen hver gang, da producenterne kan ændre i sammensætningen af varen fra gang til gang.

Start med at læse afsnittet "Om varedeklarationer".

Det skal det være tydeligt, hvis ingrediensen kommer fra en af de 14 hyppigst allergifremkaldende ingredienser.

Hvis der anvendes spormærkning, skal angivelsen af spor være så præcis som muligt. Hvis der er risiko for spor af hasselnødder, er det ikke præcist nok at anføre kan indeholde spor af nødder. Der skal stå kan indeholde spor af hasselnødder.  

Ingen regler uden undtagelser

Det er ikke nødvendigt at deklarere nødder, der anvendes i destillater til spiritus, og mandler eller valnødder, der anvendes som aroma i spiritus.
Det er ikke vurderet, om der er risiko for en allergisk reaktion i den forbindelse.

Spørgsmål vi tit hører

Hvad er nødder?

Nødder er mandel, hasselnød, valnød, cashewnød (akajon), pekannød, paranød, pistacienød og queenslandnød.

Kan indeholde spor af...

I nogle fødevarer kan der være små mængder af nødder og mandler, uden at det står i varedeklarationen. Det kan skyldes, at varen har været i kontakt med nødder eller mandler, da den blev fremstillet. Undertiden skriver producenten da "Kan indeholde spor af....." på varen.
Læs mere i afsnittet "Om varedeklarationer". Og tal med din læge om hvordan du skal forholde dig.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Madallergi på APP

Find inspiration til allergivenlige opskrifter med vores app 'Madallergi'.

Appen er gratis og du kan finde den i App Store.

Hvis du ikke har en iPhone eller en iPad, så kan du også finde opskrifterne i vores database.

Velbekomme og god fornøjelse!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning