Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Gode råd

Spørg, spørg, spørg. Forberedelse er vejen frem til en god ferieoplevelse.

Rejseforsikring

Inden afrejse bør du tjekke, om du er dækket af en rejsesygeforsikring.

Flyrejse

Hør flyselskabet om muligheden for at få diætmad undervejs, hvis du skal på flyrejse. Det kan koste ekstra og skal bestilles i forvejen. Det kan dog være en god idé at have en lille nødforsyning i tasken, hvis det glipper. Sørg også for at have evt. medicin med i kabinen.

Hvis du har allergi over for peanuts/jordnødder, bør du inden flyrejsen kontakte flyselskabet og gøre opmærksom på din allergi. Husk at fortælle dem, om det er tilstrækkeligt, at de giver dig flymad uden peanuts, eller om du er så følsom, at der slet ikke bør være peanuts ombord på flyet.

Tag lidt mad med selv

Medbring eventuelt selv mad til de første par dage, til du har lært indkøbsmulighederne i rejselandet at kende.

Mærkningsregler

Hvis du rejser inden for EU, gælder de samme mærkningsregler som i Danmark, på færdigpakkede varer.
På restauranter og i specialbutikker er der i Danmark ikke krav om skriftlig information, men det kan du møde i andre EU lande.

Uden for EU (fx Tyrkiet og Rusland), samt i USA, Australien og Østen er der andre regler. Kontakt evt. landets ambassade for flere oplysninger.

Pension

Hvis du skal bo med halv- eller helpension, kan du undersøge, om det er muligt at få mad uden det, som du ikke kan tåle.

Eksotiske frugter og grøntsager

Nogle mennesker med pollenallergi får uventet symptomer, når de spiser rå eksotiske frugter og grøntsager, fx på rejser. Hvis du normalt har kraftige reaktioner på mad som krydsreaktion til pollenallergi, er det en god idé at nøjes med små bidder af frugter og grøntsager, indtil du ved, om du kan tåle dem.

Læge og skadestue

Ved ankomsten til feriestedet kan det være en god idé at orientere sig om, hvor den nærmeste skadestue eller læge er.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning