Chokolade-hindbær-barer
UDEN HVEDE, ÆG OG MÆLK
12-16 barer
INGREDIENSER:
Dejen:
- 3 ¾ dl havremel (evt. fra kværnede havregryn)
- ½ tsk. bagepulver
- ¾ tsk. himalayasalt
- 1 dl kokospalmesukker
- ½ dl smeltet kokosolie
- 3-4 spsk. vand
Hindbærcremen:
- 5 dl hindbær (jordbær, blåbær eller kirsebær kan også bruges)
- 3 spsk. ahornsirup
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 dl hakket chokolade uden mælk - gerne 70 % mørk chokolade
FREMGANGSMÅDE:
Dejen:
- Sæt ovnen til 180 grader.
- Læg bagepapir i en bradepande på ca. 20x20 cm.
- Hæld havremelet i en skål sammen med bagepulver, salt og kokospalmesukker.
- Rør det godt sammen.
- Hæld smeltet kokosolie og vand i blandingen, og ælt det sammen med fingrene.
- Læg halvdelen af dejen i bradepanden, og tryk dejen flad og ud til kanterne, så bunden er næsten dækket.
Hindbærcremen
- Bruger du frosne bær, så husk at give dem et opkog på minimum et minut før brug.
- Tag gryden af varmen, og hæld sirup, vaniljepulver og majsstivelse i.
- Hindbærcremen må ikke være varm, når chokoladen hældes i.
- Rør det hele sammen.
Barerne
- Hæld hindbærcremen over dejen i bradepanden.
- Når hindbærcremen er fordelt, tages resten af dejen og smuldres over hindbærcremen.
- Bag det hele i 25-30 minutter ved 180 grader.
- Tag bradepanden ud, og lad kagen køle af i 15 minutter, før den skæres til barer i ønsket størrelse.
Lad barerne køle helt ned, før de flyttes, så holder de formen bedst.
TIP:
Barerne kan holde sig fire dage i køleskabet.