Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Allergitjek puslebordet

Du kan forebygge kontaktallergi. Og hvad er mere oplagt end at begynde med den lille ny på puslebordet derhjemme?

Vi guider dig uden om allergisynderne og frem til de sunde valg og gode vaner, når barnenumser og basunkinder dagligt skal plejes og pusles.

Vådservietter

En våd vaskeklud, eller en skumvaskeklud med allergimærkningen Den Blå Krans / Asthma Allergy Nordic, er stadig det bedste valg til flertallet af dagens mange
bleskift. Vådserviet bør kun være et alternativ når du ikke har adgang til rindende vand.

Babypleje

Smør ikke din baby ind i noget unødvendigt. Brug fx kun zinkcremen, når halen er rød – ikke ved hvert bleskift.

Vær særlig opmærksom på produkter, der bliver på din babys hud og ikke vaskes af igen, fx cremer, olier og lignende. De påvirker dit barns hud mest. 

Gå helt uden om parfume.

Print vores 5 hurtige huskeråd ud, og hav dem liggende i din pung. Går du efter produkter med allergimærkningen Den Blå Krans / Asthma Allergy Nordic, har vi gjort arbejdet for dig og skilt skidt fra kanel, så du er sikker på kun at komme hjem med babypleje med minimal risiko for at udvikle allergi.

Produkter med økologisk parfume

Lad baby dufte af baby, og drop helt parfumerede produkter – også de økologiske. Naturlige eller økologiske parfumestoffer og essentielle olier er nemlig lige så store allergiskurke som industriens kemisk fremstillede duftstoffer.

Gør det til en vane at dufte til babyprodukterne, inden du køber dem. Vælg i stedet et produkt, hvor der står "parfumefri".

Sværger du til økologisk hudpleje, er der heldigvis parfumefri alternativer til de mange produkter med allergifremkaldende dufte fra naturen.

Bleer

Din baby har numsen i ble de fleste af døgnets timer. Derfor gælder det om at vælge rigtigt. Gå helt uden om bleer med lotion og parfume, og find den rigtige pasform til dit barn, så bleen ikke generer babyens sarte hud.

Vaskemiddel

Gå langt uden om parfume og det allergifremkaldende stof formaldehyd og formaldehyddonor, når du vælger vaskepulver til din babys tøj.

Går du efter vaskepulver med Den Blå Krans, slipper du uden om ovennævnte allergiskurke og får samtidig et produkt, hvor du på pakken kan se alle indholdsstoffer.

Tjek desuden, at du bruger den rette mængde vaskemiddel. De fleste bruger faktisk for meget. Og giv eventuelt din vask et ekstra skyl. Mange tests viser, at vaskemidlet ikke bliver vasket ud af maskinen i første skyl.

Nyttige link

Webindholdsvisning Webindholdsvisning