Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Et godt indeklima

Et godt indeklima og en god luftkvalitet i boligen uden fx røg, fugt og for meget støv er altid godt, men særligt vigtigt, hvis du har følsomme luftveje eller små børn i huset.

Gør rent

Rengøring er med til at skabe en bedre luftkvalitet. Det er forskelligt, hvor hurtigt der bliver støvet i forskellige hjem. Derfor kan vi ikke give dig faste regler for, hvor ofte du skal gøre rent.

Generelt er en grundig ugentlig tur med klud og spand fint, hvis du vil mindske mængden af støv og generende partikler i boligen.

Hovedrengøring mindst én gang om året medvirker til mindre støv i boligen.

Luft ud

Udluftning tre gange dagligt med gennemtræk i 5-10 minutter medvirker også til at forbedre luftkvaliteten. Luft også ud under og efter madlavning, og når der dannes ekstra fugt, fx ved badning og gulvvask. Undgå at tørre tøj indendørs.

Undgå fugt

Det er vigtigt at holde din bolig tør, så forsøg at begrænse fugtgivende aktiviteter som fx at tørre tøj indendørs. Sørg også for, at din bolig er godt vedligeholdt og uden skader.

Du kan ikke forebygge allergi ved at gøre rent

Rengøring og udluftning er vigtig, fordi den kan nedsætte støvmængden og dermed antallet af allergener og irritanter i boligen. Men der er ingen dokumentation for, at rengøring og udluftning forebygger allergi.

Men hvis du HAR fået konstateret allergi, er det vigtigt at holde antallet af allergener og irritanter nede for at forebygge symptomer. 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning