Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Pjecer om allergi

 

Pollen og husstøvmider
 

 

Pollenallergi

Få information og gode råd om allergi over for pollen og husstøvmider.

   

Husstøvmideallergi

Få en samlet pjece om allergi over for husstøvmider og pollen.

   

 

 

Fødevareallergi
 

 

Cøliaki og mad uden gluten

Denne pjece henvender sig til dig, der har fået konstateret cøliaki hos lægen eller på sygehuset eller som har et barn med cøliaki.

   

Allergi over for fødevarer

Få mere at vide om hjemmesiden www.foedevareallergi.dk - et samarbejde mellem Astma-Allergi Danmark og en række samarbejdspartnere.

   

Mælkeallergi

Har dit barn mælkeallergi? Pjecen understreger det vigtige i at få stillet en rigtig diagnose og undgå selvbestaltede diæter. Du finder info om, hvad barnet kan spise, og hvad det skal undgå fra nul til tre år.

   

Pollenallergi og mad

Har du fået konstateret pollenallergi? Du kan få symptomer af visse frugter, grøntsager og krydderier, hvis du har pollenallergi. Det er netop disse fødevarer pjecen informerer om samt hvilke symptomer, du kan få.

   

Varedeklarationer og overfølsomhed

Få tjek på varedeklarationen, når du køber ind og få mere at vide om gældende regler for mærkning af allergener i fødevarer. På den måde kan du lettere undgå ingredienser, du ikke kan tåle.

   

Overfølsomhed og tilsætningsstoffer i mad

Har du mistanke om overfølsomhed over for tilsætningsstoffer? Find information om symptomer og om tilsætningsstoffernes navne på varedeklarationen. 

   

Overfølsomhed over for mad

Læs om symptomerne, hvis man er overfølsom over mad. Hvilke fødevarer er typisk årsagen? Hvordan får man stillet diagnosen? Find svar på disse og mange andre spørgsmål i pjecen.

   

Nikkelallergi og mad

Kend indholdet af nikkel i din mad. Viser din nikkelallergi sig ved kronisk håndeksem, og hjælper det ikke at undgå berøring med ting, der indeholder nikkel, kan en kost med begrænset nikkelindhold måske hjælpe dig.

   
   
   

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Madallergi-app

Prøv Madallergi som app - den er gratis!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning